01
02 03
Spojená škola J. A. Komenského 5, Rožňava
04 05 06
Óvoda, Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola Rozsnyó
07 08 09
bal

hun         slo


Csengetés

1. - 08.00 - 08.45
2. - 08.55 - 09.40
3. - 09.50 - 10.35
Tízórai szünet
4. - 10.50 - 11.35
5. - 11.45 - 12.30
6. - 12.40 - 13.25
Ebédszünet  
7. - 13.55 - 14.40
8. - 14.45 - 15.30

harang


Szakok


  Szakközépiskolánk ügyes talpraesett szakembereket készít fel a szakmák és szolgáltatások területén. A mi iskolánkban a következő szakmák rejtelmeit és fortélyait sajátíthatod el:

Szak: 6489 2 H VENDÉGLÁTÓ

  A szakma abszolvense képes önállóan dolgozni a közétkeztetés területén, éttermekben, szállodákban vagy a közétkeztetés egyéb intézményeiben, illetve magánvállalkozóként. A végzős növendékek olyan szaktudásra tesznek szert, amellyel megállják helyüket a lakosság élelmiszerekkel és italokkal való ellátásában. Készségeiket fejlesztik a különböző alkalomból szervezett rendezvények lebonyolításában.

Szak: 6456 2 H FODRÁSZ

  Fodrászaink a női és férfi szakágban egyaránt biztos kezű, kimagasló szakemberek, akik nyitottak az új trendekre, a változó technikákra és lépést tudnak tartani a divat állandóan változó világával.

Szak: 3668 H ÉPÍTŐMESTER

    A szak magába foglalja a kőműves, épületszigetelő, festő szakmák alapjait. A jó építőmester önállóan, gyorsan, ugyanakkor precízen dolgozik. Ötletes, ügyes, fantáziadús, ismeri az alapanyagokat, a legújabb technikákat, építészeti eljárásokat.
   A kőműves maradandót alkot. Egy kupac homokból, mészből, cementből, téglából biztonságot nyújtó házat hoz létre, a tervből a valóságot építi fel. Kreatív, jó esztétikai érzékkel rendelkezik, hisz burkolóként is megállja a helyét. Az építőmester jó gipszkarton szerelő is. Gipszkarton lemezekből, fém profilokból szereléses technológiával belső válaszfalakat, falborítást, álmennyezetet, sokszor elegáns belsőépítészeti formációkat, rejtett világítás szerkezeteket készít. Az építőmester azért is felelős, amit nem is tudunk igazán megfogalmazni, csak érezni, hogy a felületek színe, hatása megnyugtat, jó érzéssel tölt el bennünket – a végső felületi festést is elvégzi.
    Látva az építészet iránt egyre fokozódó társadalmi igényt, a szak tisztességes megélhetést, biztos egzisztenciát biztosít diákjaink számára.

  A tanulmányi szakok képzésének időtartama három év. A szakmai gyakorlati képzés az iskolai fodrász szalonban és a Rozsnyó és környéki vendéglátó-ipari egységekben zajlik.

  A gyakorlati és elméleti  záróvizsga sikeres elvégzése után a tanulók szakmunkás bizonyítványt szereznek. Az érettségi bizonyítvány megszerzésének lehetősége adott:

Szak: 6403 4 00 Vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén

  A vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén kétéves tanulmányi szak. Teljes középfokú szakmai végzettséget nyújt, mely a szolgáltatások területén működő kis- és középvállalkozásokra irányul. A tanulmányi szak elvégzése elsősorban egy saját kis- vagy középvállalkozás megalapítását és sikeres működtetését teszi lehetővé a szolgáltatások területén, de főiskolán, illetve egyetemen történő továbbtanulási lehetőséget is biztosít.


jobb
Fő támogatónk

infovek
További támogatóink

Google

TOPlist